zaterdag 28 oktober 2017

Zomertijdloop

Vannacht beleven we weer het halfjaarlijkse ritueel: de klok verzetten. Dit keer gaat het van zomertijd naar wintertijd. Het 40-jarig jubileum van dit ritueel gaat niet onopgemerkt voorbij. Zoals iedere Nederlandse ingezetene volg ik het Europees parlement natuurlijk op de voet en daar is de discussie over het afschaffen van de zomertijd deze week net zo belangrijk als de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië.
Zelf ben ik een groot voorstander van de zomertijd. Door de langere avonden kun je na een dag gewerkt te hebben nog heerlijk gaan sporten in de natuur. Bij de droogtrainingen van de IJVL profiteren we optimaal van het langere avondlicht. In september is het om half 9 al donker. Als we dan de wintertijd zouden hebben, zou de droogtraining überhaupt niet door kunnen gaan.
Vanmiddag liet ik de laatste loop in de zomertijd. Met een duizelingwekkend gemiddelde van bijna 5 graden te warm over de maand oktober kun je daar wel van spreken. In de zomermaanden was dit geheid een hittegolf geweest.
Ik liep een kilometer of 6 langs de rand van de Stevenshof met een uitstapje naar "Ter Wadding", waar ik een rondje door dit gehalveerde bos liep. Het was niet zo warm meer als de afgelopen weken.
Zeer toepasselijk aan het eind van de zomertijd.

Geen opmerkingen: