donderdag 26 oktober 2017

250

Max Verstappen draait voor 250 zijn hand niet om. Nou vooruit, een klein beetje dan.
Bij de schaatsers in de Leidse regio ligt dat toch een tikkeltje anders. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om in ieder geval een 250-meterbaan te redden.
Nadat in juli vorig jaar de Leidse gemeenteraad unaniem besloten had, dat er bij zwembad "De Vliet" een kunstijsbaan van 250 meter zou komen, en een 333-meterbaan als de omliggende gemeenten zouden meebetalen, daar werd dit prachtige plan in december 2016 plotsklaps om zeep geholpen ten faveure van een enorme sporthal voor de basketballers Zorg & Zekerheid.
De kersverse wethouder van Sport, Paul Dirkse, had zich echter verkeken op de vastberadenheid van de schaatsers. Op het massale protest in december volgde een hele serie positieve acties op het Stadhuisplein en in het Stadhuis zelf.
En zoals er bij schaatswedstrijden nooit rottigheid gebeurt, zo gebeurde dit ondanks het dreigende verlies van kunstijs in de Leidse regio ook niet in of bij het Stadhuis van Leiden. Schaatsers zijn gewoon heel aardig volk. En zo hoort het ook.
In juli zag het er in de Gemeenteraad van Leiden een stuk positiever uit. In de wandelgangen bezwoeren diverse gemeenteraadsleden van diverse politieke partijen de vertegenwoordigers van de Leidse IJshal: "Die ijsbaan komt er!"
In het najaar hoorde ik van diverse kanten, dat een meerderheid van de regiogemeenten bereid was om de nieuwe ijsbaan te helpen financieren, maar wel pas als Leiden de knoop doorgehakt had over het financieren van een 250-meterbaan. Hetgeen vanavond geschiedde.
Wethouder Paul Dirkse bevestigde vanavond in de raadscommissie voor Onderwijs en Samenleving, dat Leiden de volledige financiering van een 250-meterbaan voor zijn rekening neemt.
Waarvoor hulde!
Als ik het ergens niet mee een ben, dan zeg ik dat. Als ik iets goed vind, dan doe ik dat ook. Bij deze wil ik de wethouder en alle raadsleden, die zich hiervoor ingezet hebben, hartelijk bedanken!
De bal ligt nu bij de omliggende gemeenten. Zij kunnen de 333-meterbaan mogelijk maken door dat deel voor hun rekening te nemen. Ik ben nu zeer hoopvol gestemd. Als er een schaap over de dam is....

Geen opmerkingen: