dinsdag 31 oktober 2017

Spieren voor Spieren

Op zondag 17 december 2017 is alweer de achtste editie van de 1000 rondjes van Leiden. Dit jaar is het goede doel Spieren voor Spieren. De 200 kilometer kan individueel of in groepsverband afgelegd worden in de Leidse IJshal.
Daar ik aan alle edities van de 1000 rondjes heb meegedaan, kan ik uit eigen ervaring bevestigen, dat het een zeer leuk sportevenement is. Tijdens het schaatsen zie je veel bekenden, dus het is gezellig, zeker als er ook nog een dweilorkest komt spelen.
Met een knipoog naar IJshal "De Vliet" kun je kiezen uit 333, 666 of 999 rondjes met als afsluiting een ereronde. Ook deze kortere afstanden mogen door een paar schaatsers bij elkaar gereden worden.
Spieren voor Spieren heeft met Sven Kramer natuurlijk een uitstekende ambassadeur. Ook al heb ik een bijzonder baanrecord en heb ik een keer een 200 kilometer gewonnen en hij (nog) niet, ik kan natuurlijk niet in de schaduw staan van de beste allrounder aller tijden.
Desondanks zal ik mij de komende 2 maanden inzetten als ambassadeur voor Spieren voor Spieren in de hoop, dat we op 17 december zoveel mogelijk geld bijeen schaatsen voor kinderen met een spierziekte. En daar heb ik best wat spierpijn voor over in de dagen na de 1000 rondjes van Leiden.
Doen jullie ook mee?

Geen opmerkingen: