zondag 29 oktober 2017

Landgoed Groeneveld

De kiem voor de wandeling van vandaag werd in mei gelegd, toen Feyenoord na 18 jaar "droogte" eindelijk weer kampioen van Nederland werd. Voor Juul Mentink en Jaap de Gorter was dit een aanleiding om een feestzaal af te huren, waar een groot deel van de voormalige dinsdagavonddroogtrainingsgroep van de IJVL aanwezig was in soms verrassende outfit.
Bij deze gelegenheid kregen de feestvarkens een bon om met elkaar iets leuks te gaan doen. Het werd een NS-wandeling. Vandaag liepen we de lange versie van de Landgoed Groeneveld wandeling.
Vanmorgen konden we eerst profiteren van de overgang van de zomertijd naar de wintertijd. De klok ging een uur terug. Nadat we gisteren vrij laat terug gekomen waren uit Maassluis, konden we zodoende lekker langer blijven liggen. De afgesproken tijd van kwart over 9 op Leiden Centraal was gevoelsmatig nog steeds kwart over 10.
Na het ontbijt fietsten Ada en ik na de regen van vannacht naar het station, waar we met 11 andere IJVL-ers de trein naar Baarn namen. Vandaar begonnen we aan de prachtige wandeling van 15 kilometer naar Hilversum Mediapark in over het algemeen prachtig weer.
De eerste stop was na ruim 3 kilometer wandelen op het terras van Kasteel Groeneveld, waar op dit moment een tentoonstelling van Fiep Westendorp te bezichtigen is.
Daar hadden wij geen tijd voor. Met een plaid om ons heen dronken we koffie of warme chocolademelk met appeltaart of bosbessentaart op het in de schaduw gelegen terras van Groeneveld.
Nu begon de prachtige wandeling pas echt, waarbij ik afwisselend al lopend met vrijwel iedereen uit de groep van 13 personen gepraat heb. Ondertussen hadden we veel oog voor het fraaie landschap.

Het was een gezellige dag met een vrij grote groep wandelaars met een klein nadeel: met 13 personen is er meestal geen plek binnen als je wat wilt eten. Bij "La Place" in de buurt van Laren zaten we zodoende met onze net gekochte lunch op het terras, toen het najaarszonnetje plotsklaps plaats maakte voor een bui. De meesten gingen enigszins verspreid binnen zitten aan een lange tafel.
Na de bossen liepen we rondom Hilversum vooral over de heide.


Om 4 uur hadden we op Hilversum Mediapark de trein terug naar de Sleutelstad. Thuis gekomen van een heerlijke wandeling zette ik de televisie aan, waar net de rit van Tijmen Snel op de 1000 meter begon. Als eerste trainer van deze debutant op het Nederlands kampioenschap schaatsen kon ik ook thuis dus met volle teugen genieten!
De Koningsrit was die tussen Kjeld Nuis en Kai Verbij. Twee IJVL-ers en iemand uit Hoogmade. De Leidse IJshal was goed vertegenwoordigd op deze afstand! 't Kon minder....


Geen opmerkingen: