vrijdag 13 oktober 2017

Vrijdag de 13e

Vrijdag de 13e heeft niet zo'n beste naam. En eerlijk gezegd voelde dat vanmorgen op mijn werk wel een beetje zo aan. Het liep gewoon niet lekker. Allerlei kleine problemen en computers, die niet deden wat ze zouden moeten doen. Op andere dagen kom je dit ook tegen, maar als er 4 klanten voor je neus staan met dit soort zaken en je dit in je eentje op moet lossen, ben je niet echt blij.

In deze stemming fietste ik om half 2 naar huis. Daar trok ik mijn schaatskleding aan en na nog even wat gegeten te hebben vertrok ik naar de Vondellaan, waar ik in de Leidse IJshal 2 uur achter elkaar les zou geven. Het eerste uur was voor de buitenschoolse sport en aansluitend met een dweilpauze van een kwartier het uur van de IJVL.
Mijn humeur klaarde op. Beide groepen kinderen zijn leuk en erg enthousiast. Ik borduurde voort op de les van vorige week en herhaalde een aantal oefeningen en breidde deze wat uit. Een tweetal kinderen uit het eerste uur vroeg, of ze het tweede uur ook mee mochten doen. Zeg dan maar eens nee.
Voor de zoveelste keer dit jaar moest ik een medisch geheim van mezelf bloot geven: "Ik heb een vuiltje in mijn oog!"
Met dit tweetal kinderen meer en een proeflesser begon ik aan de tweede les. Ook deze liep erg lekker. In het tweede deel lag de nadruk op de zijwaartse afzet, terwijl we afsloten met standbeeldtikkertje.
Ik ga niet beweren, dat ik een standbeeld verdien, maar nu we het daar toch over hebben....


Geen opmerkingen: