maandag 16 oktober 2017

Zomerijs

Wie dacht, dat het gisteren al warm was, vandaag kwamen de temperaturen nog hoger uit. In het zuiden van het land werd de 25 graden overschreden: een zomerse dag in de tweede helft van oktober!
Vanmorgen was het een graad of 10 kouder, maar deze minimumtemperaturen lagen eveneens ver boven het gemiddelde.
In deze temperaturen fietste ik vanmorgen naar de Leidse IJshal, waar op deze eerste ochtend van de Herfstvakantie weer schaatslessen voor kinderen waren.
Er waren voldoende trainers. De vraag was echter, of er wel voldoende kinderen zouden komen. Welnu, dat viel mee. Er kwamen ondanks het mooie weer een kleine 60 kinderen op, zodat we de kinderen geen privéles hoefden te geven. Samen met Jacob Vredenborg had ik een groepje van 8 kinderen.
Het was een leuk groepje en de les liep op rolletjes. Je zag de kinderen gewoon tijdens de les steeds beter schaatsen. De rode draad van mijn les was die van de eerste schaatsles van de buitenschoolse sport en de IJVL. De kinderen hadden de grootste lol. Lachende kindergezichten, wat kan daar tegenop? Wat dat aangaat is ook deze start veelbelovend voor de rest van het seizoen.
En dat aangaat wist IJVL-voorzitter de juiste toon te treffen, toen hij de kleedkamer binnen stapte met de mededeling: "Wie had dat kunnen denken? Zomerijs in Leiden!"
En zo is het maar net!

Geen opmerkingen: