dinsdag 17 oktober 2017

Geef me de vijf

Ook vanmorgen fietste ik naar de Vondellaan, waar ik voor de tweede dag op rij schaatsles ging geven aan kinderen in de Leidse IJshal. Samen met Jacob had ik wederom een groep op de binnenbaan, maar waar we gisteren 8 kinderen hadden, daar konden we vandaag de beginselen van de edele schaatssport aan 5 kinderen overbrengen. 
Met deze 5 gingen we aan de gang. Daar er 3 kinderen van gisteren bij waren, konden we voortborduren op de onlangs aangeleerde oefenstof. Het was een leuke les, waarbij de valbeweging en de zijwaartse afzet in het eerste deel van het lesuur leidraad was. Ook het diep zitten kwam aan bod.
In de tweede helft kregen de vijf uitleg over de juiste manier van de armzwaai. De beste manier is dan om te beginnen met de foute manier, waardoor je jezelf uit balans gooit. Die balans kwam nogmaals aan bod, toen de kinderen met een pilon op de rug een paar rondjes moesten schaatsen zonder dat de pilon eraf viel.
Na een spelletje "curling" met de pilonnen sloten we de training af met de start, waarbij de vijf er al snel vandoor gingen. Als ik zie, hoeveel de kinderen in 2 lessen vooruit gegaan zijn, dan vervult mij dat met blijdschap. Daar doe je het als trainer allemaal voor.
Op weg naar huis viel me op, dat het nog steeds bewolkt was. Dat klopte totaal niet met de weersvoorspelling. Later bleek, dat het geen bewolking was, maar Saharazand in combinatie met rook van de bosbranden in Portugal en Spanje.
Ook de zon kleurde oranje. Zodoende hadden we, nu het Nederlands elftal is uitgeschakeld voor het wereldkampioenschap voetbal, toch nog "Oranje boven"....

Geen opmerkingen: