vrijdag 30 november 2018

Witte Pieten

Vorige week vrijdag kregen we te horen, dat de Zwarte Pieten dit jaar niet langs zouden komen. Ze hadden de boot uit Spanje gemist.
Het werd voor de trainers dus vakliteratuur raadplegen.
Gezamenlijk vonden we een oplossing. De een zou voor de Pietenpakken zorgen, de tweede voor de Pietendiploma's, de derde voor de chocoladeletters en ik wist een paar Pieten te vinden, die als roefveegpiet door het leven zouden gaan.
Woensdagavond kreeg ik een telefoontje met de mededeling, dat de Pietenpakken in de kast van de IJVL in de Leidse IJshal lagen.
Ik zorgde ervoor, dat ik voordat de kinderen van de buitenschoolse sport kwamen, de Pietenpakken van de kast naar de trainerskleedkamer transporteerde, zodat de nieuwe Pieten zich om kwart over 5 rustig om konden kleden.
De training van de buitenschoolse sport met ruim 60 kinderen was volle bak. Samen met Henk van Heuzen gaf ik les op de buitenbaan aan ruim 30 kinderen. Afwisselend gaven we een stuk oefenstof of hielden we ons in de achterhoede met de mindere goden bezig.
Om kwart over 5 zat de buitenschoolse sport erop en begaf ik me naar de kleedkamer, waar de Pieten reeds bezig waren met het passen van de pakken. Alles klopte behalve een klein detail: schminck. Zodoende kwamen om 6 uur 2 Witte Pieten het ijs op. 
Tot half 7 deden we spelletjes met de hele groep met witte zwanen, zwarte zwanen, de boom wordt hoe langer hoe dikker, hetgeen met 30 personen erg leuk is en tot slot tweelingtikkertje, waarbij de Witte Pieten als tweeling begonnen.
Na afloop gaven de Pieten te kennen, dat ze het heel leuk vonden. Volgend jaar zijn ze weer van de partij!

Geen opmerkingen: