zaterdag 10 november 2018

"Ik ben jaloers op u!"

Vandaag had ik om kwart voor 12 met Hans Boers afgesproken bij station Voorschoten. Vanaf hier zouden we een rondje om "De Horsten" gaan lopen. Over de ventweg langs de Papelaan liepen we naar de Erik Hazelhoff Roelfzematunnel om via de Landgoederenroute om bij de tunnel bij de voormalige dierentuin van Wassenaar uit te komen.
De temperatuur was heerlijk om te lopen en na de regen van vanmorgen was het bewolkt maar droog. Maar wat genoten we van de herfsttooi van de bossen, waar we langs en door liepen. Wat een kleurenpracht!
Onder het lopen praatten we over van alles en nog wat. Ik vertelde aan Hans, dat ik gisteren in de Leidse IJshal bij de training van de IJVL de vraag kreeg voorgelegd: "Hoe oud bent u?"
Ik liet de kinderen raden: "Wat denken jullie zelf?"
De meest uiteenlopende antwoorden kwamen, uiteenlopend van 50 tot 80. Bij dat laatste schoot Hans in de lach.
Eén kind zat er met 60 redelijk dicht bij. De meesten schatten me een jaar of 10 jonger in dan mijn 63 jaar.
Op de Van Ommerenlaan kwam een heer op stand, die ik op mijn beurt weer inschatte als een fitte tachtiger, ons tegemoet gewandeld. Toen we vlak bij hem waren, zei hij tegen ons: "Ik ben jaloers op u!"
U ziet het, de therapeutische waarde van hardlopen kan niet genoeg benadrukt worden.
Via de Horstlaan en de Velostrada liepen we terug naar station Voorschoten. Een rondje van 12 kilometer. Een uitstekende generale. De laatste 4 kilometer van de Zevenheuvelenloop lopen vooral bergafwaarts.
Daarna fietste ik naar huis. Vlak bij huis begon het te spetteren, het begin van een regenachtige middag.
Het bewijs is geleverd. Hardlopen helpt tegen depressies!

Geen opmerkingen: