woensdag 31 oktober 2018

Een herkansing?

Gisteren dacht ik, dat het helemaal over en uit was met de 333-meterbaan bij zwembad "De Vliet". Vandaag gloorde er toch een klein beetje hoop. Julius Terpstra van het CDA vond het vreemd, dat de langere ijsbaan er alleen komt als de hele regio meebetaalt, maar dat er wel een zaal met 2000 stoeltjes komt in de nieuwe sporthal, terwijl Zorg & Zekerheid als hoofdgebruiker er geen euro aan meebetaalt.
Het duo-raadslid van het CDA legt de vinger op de zere plek. Waar blijft, terwijl het economisch crescendo gaat, het bedrijfsleven? Dat wil wel de lusten, maar niet de lasten. Dat geldt dus zowel voor de kunstijsbaan als voor de sporthal.
Dat er volop teleurstelling heerst bij de schaatsers uit de hele regio hoeft geen betoog. Maar als het voorstel van Terpstra handen en voeten krijgt, dan is er nog steeds een kans. Zeker als sommige gemeenten alsnog over de brug komen.
Ook al lijkt de kans op dit moment niet zo groot, we moeten deze kans grijpen.
Een 333-meterbaan is een stuk duurzamer. Niet onbelangrijk in deze tijd van steeds hogere temperaturen. Immers, hoe groter het dak, hoe meer zonnepanelen.
We moeten vol gaan voor deze herkansing. Ik zou bijna zeggen met nieuw elan....

Geen opmerkingen: