maandag 15 oktober 2018

Provincie Zuid-Holland

In het hele verhaal over de bouw van de 333-meterbaan bij zwembad "De Vliet" in Leiden, gaat momenteel alle aandacht uit naar Katwijk en Alphen aan den Rijn.
Toch houdt één partij zich wel erg gedeisd: de provincie Zuid-Holland. En dat, terwijl een kunstijsbaan bij uitstek een regionale aangelegenheid is. Heel het noordelijk deel van Zuid-Holland zou gebruik kunnen maken van de 333-meterbaan.
De provincie trekt zo'n 350 miljoen euro uit voor de aanleg van de Rijnlandroute, allemaal voor de doorstroming van het autoverkeer in onze regio. Maar tegelijkertijd blijft diezelfde provincie zwaar in gebreke als het gaat om het voorkomen van onnodige autoritten door het niet mee willen betalen aan de 333-meterbaan, waardoor het kan zijn, dat het toch bij een 250-meterbaan blijft.
Door te klikken op DEZE LINK kunt u een filmpje zien, waaruit blijkt, dat alleen al de schaatsers van Schaatstrainingsgroep "De Rijnstreek" vrijwel dagelijks  onnodig in de file staan naar Den Haag. Met een 333-meterbaan in Leiden zou het alleen al voor de schaatsers uit Alphen aan den Rijn ieder jaar 35 ton CO2-uitstoot schelen! Kun je nagaan, hoeveel te besparen valt als je alle schaatsers uit deze regio, die uitwijken naar andere ijsbanen, er bij optelt!
Kortom, provincie Zuid-Holland, pak nu eindelijk eens uw regionale taak op. De Rijnlandroute kost in totaal 1 miljard euro. Met een schijntje van dit bedrag kunt u al heel wat auto's uit de filenaar Den Haag of Haarlem halen!

Geen opmerkingen: