donderdag 4 oktober 2018

Alphen of Phalen?

Vanavond zou het een belangrijke avond worden voor de komst van een 333-meterbaan in Leiden.
Zowel in Katwijk als in Alphen aan den Rijn stond het meebetalen aan de nieuwe ijsbaan op de agenda van de gemeenteraad. Vooral in Alphen zou het er om spannen. Het college van Burgemeester en Wethouders was tegen. Maar hoe lag het in de gemeenteraad? Werd het Alphen of Phalen?

Net als vorige week was er een grote droogtraining voor de leden van de ijsclubs en dan met name de jeugd georganiseerd bij het Gemeentehuis.
Het was met een stuk of 80 kinderen behoorlijk druk, maar minder druk, omdat de trainingen op de Uithof alweer begonnen waren.
Na deze training gingen we naar binnen, waar Olympisch kampioen Mark Tuitert een gloedvol betoog hield voor de commissie. Twee jeugdleden van "De Rijnstreek" en van IJsclub Koudekerk legden uit, waarom het zo belangrijk is, dat er een 333-meterbaan komt.
Dirk-Jan  Corts, Klaas de Redelijkheid en Jos Arts deden nog een duit in het zakje. Het resulterde erin, dat het geen gelopen race is. Zeker niet toen bleek, dat de wethouder informatie had achtergehouden voor de gemeenteraad. Een politieke doodzonde.
Op 18 oktober komt het meebetalen van Alphen opnieuw in de gemeenteraad.

Waar het in Alphen de goede kant op leek te gaan, daar ging het in Katwijk juist neerwaarts. Er is nog geen beslissing genomen, maar dat twee coalitiepartijen, de SGP en de ChristenUnie,nog twijfelen, belooft niet veel goeds.
Vooralsnog duidt het erop, dat niet  zozeer Alphen, maar Katwijk gaat Phalen.....

Geen opmerkingen: