zondag 7 oktober 2018

Gooi nooit oude schoenen weg

Sommige verhalen hebben een lange voorgeschiedenis. Zo ook mijn verhaal met de Salomons langlaufschoenen. In januari 2016 was na 3 valpartijen binnen een paar weken duidelijk, dat mijn Rossignols het einde van hun levensduur hadden bereikt.
Diezelfde week kocht ik mijn eerste Salomons. Het was een hele vooruitgang om met de Salomon S-Lab Vitane Pro te rijden.
Nog geen jaar later ontdekte ik scheurtjes in het kunstleer. Het was nog binnen de garantietijd, dus ik mocht de schaatsen wisselen en ik kreeg de S-Lab Skate Pro.
Een jaar later ontdekte ik hetzelfde euvel weer. Ik mag dan wel heel veel kilometers maken, maar een wilde schaatser ben ik beslist niet. Er zit een fout in het ontwerp. Door de riem over de wreef komt er te veel spanning te staan op het kunstleer net onder het andere kunstleer. Precies onder het stiksel onstaan kleine scheurtjes, die uiteraard langzaam maar zeker groter worden.
Via de onvolprezen Lenny Keur van Ooms Sport kreeg ik te horen, dat ik opnieuw nieuwe Salomons zou krijgen. Deze zou ik voor de aanvang van het nieuwe seizoen in mijn bezit hebben.
Nu had ik vorige week 4 ochtenden staan spuiten in de Leidse IJshal, maar de winkel van Ooms was toen dicht.
Na mijn oppasdienst bij Faas fietste ik vrijdagavond vanaf het Centraal Station even langs. De nieuwe schaatsen waren er nog niet, terwijl ik op zaterdagavond training moest geven aan G-schaatsers. Salomons had de nieuwe schoenen nog niet geleverd.
Lichte paniek, want mijn oude schoenen had ik ook niet meer! Die waren immers opgestuurd om te ruilen. In zulke situaties kan ik mij behoorlijk opwinden.
Maar weer trad Lenny Keur op als reddende engel. Zonder dat ik het wist, had zij op haar vrije avond mijn oude schoenen opgehaald en een paar andere Salomons om te passen. Ooms Sport mag blij zijn met zo'n werknemer. Deze klant is het in ieder geval!
Van het nieuwe paar was de rechterschoen te klein. Je voeten zijn immers veelal niet even groot. Maar ik kon prima uit de voeten met de oude schoenen.
Onthoud dus deze levensles: gooi nooit oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt!

Geen opmerkingen: