vrijdag 26 oktober 2018

De herfst was toch niet op vakantie

We hebben het afgelopen jaar flink boven onze stand geleefd met het grootste deel van oktober als laatste piek. Een maandgemiddelde van 4 tot 5 graden te hoog is gewoon extreem te noemen.
Maar aan het slot van de herfstvakantie klopte de herfst toch aan de deur.
De komende dagen krijgen we temperaturen, die aanmerkelijk te laag voor de tijd van het jaar zijn.
Na bijna 2 maanden meteorologische herfst hebben we uiteindelijk echt herfstweer. De winterjassen kunnen tevoorschijn gehaald worden.Vooral de nacht van zaterdag op zondag zal het koud worden.
Ondanks het wat sombere weer van de afgelopen dagen was het niet echt koud. Vermoedelijk hadden veel mensen een huisje geboekt, want bij de schaatslessen in de Leidse IJshal was het net wat rustiger dan vorig jaar. Toen lag het gemiddelde aantal kinderen op 61 per dag, nu op 57.
Hetzelfde beeld zagen we terug bij de schaatslessen van de IJVL. Waar vorige week 30 kinderen  kwamens schaatsen, daar waren het er om half 6 een stuk of 18, die we over 2 groepen verdeelden.
Margreet Hetebrij en Dirk Zwitser namen de gevorderden voor hun rekening, ik de beginners. En dan weet u wel, hoe serieus het er aan toe gaat.
Een deel van de oefenstof van de trainingen van deze week kwamen vandaag opnieuw aan bod. Het was een praktische oplossing. Telkens iets nieuws verzinnen kan alleen, als je zee├źn van tijd hebt.
We sloten de training af met curling met pilonnen. Er liggen nu 2 prachtige curlingrozen op de binnenbaan. Daar konden we prima gebruik van maken tot het einde van de schaatsles.

Geen opmerkingen: