dinsdag 30 oktober 2018

Geen 333-meterbaan

Op mijn werk kreeg ik van een collega, die in de gemeenteraad van Katwijk zit, te horen, dat de 333-meterbaan in Leiden niet doorgaat. Zij had een appje daarover ontvangen. Het wordt dus definitief een 250-meterbaan bij zwembad "De Vliet".
Dit bericht werd bevestigd door het Leidsch Dagblad onder de kop "Streep door lange ijsbaan Leidse schaatscentrum". Het tijdrekken van degenen, die niet mee wilden betalen aan een regionale kunstijsbaan, hebben hun zin gekregen. Van uitstel kwam afstel.
Het is nu wonden likken voor degenen, die zich de afgelopen jaren enorm ingezet hebben voor de komst van een 333-meterbaan.
't Is net oars.
We zullen ons nu moeten richten op wat er wel komt: een mooie energiezuinige schaatsbaan van 250 meter lengte. In december 2016 leek dat al onmogelijk.
Door de vele acties, die daarna volgden en waarop nooit een wanklank was te horen, hebben veel goodwill gekweekt bij de gemeenteraad van Leiden. Dat heeft ons de 250-meterbaan opgeleverd, waarop we nog jarenlang met veel plezier kunnen schaatsen.
Het is jammer, dat we onvoldoende tijd hadden om de gemeenteraden in de regio zo ver te krijgen.

Maar elk nadeel heb z'n voordeel. De schaatsers in de gemeenten, waar het voorstel om mee te betalen aan de 333-meterbaan in de gemeenteraad aan de orde is geweest, weten nu, welke partijen het schaatsen een warm hart toedragen, en welke partijen hen laten barsten. Altijd handig om te weten, als je je stem uit gaat brengen in het stemhokje.

Geen opmerkingen: