zaterdag 13 oktober 2018

Hoogzomer in de Horsten

Het zal niemand ontgaan zijn, dat we vandaag het zoveelste weerrecord van 2018 beleefden. Aan de kust werd het 25 graden, in Noord-Limburg zelfs 28 graden. 
De Jaap Edenbaan in Amsterdam ging vandaag open en een paar uur later weer dicht.
De koelmachines konden niet op tegen de kracht van de oktoberzon.
Ik had met Hans Boers afgesproken om om half 3 vanaf station Voorschoten een rondje door "De Horsten" te gaan lopen. In korte broek en met alleen een hartloopshirt aan fietste ik naar de afgesproken plek. Het is absurd, dat dit half oktober nog kan!
Met hoogzomerse temperaturen liepen we over de Velostrada naar de Horstlaan, waar we het koninklijke landgoed via de achteringang. Helaas was de kaartjesautomaat defect, zodat we geen toegangsbewijs konden kopen.
Desondanks genoten we met volle teugen van de herfstkleuren van het bos. En wij niet alleen, want er waren honderden wandelaars in dit prachtige park in herfsttooi. De combinanatie van deze herfsttinten met zomerse temperaturen deed surrealistisch aan.
We liepen naar de Papelaan toe om via de ventweg weer naar station Voorschoten te lopen. Het was niet het weer om voluit te gaan. Dat deden we dan ook niet. We genoten net als zoveel wandelaars gewoon van dit mooie park bij ons om de hoek.


Geen opmerkingen: