dinsdag 30 oktober 2018

Een kletsnatte dag

Het zal niemand ontgaan zijn, dat we vandaag een kletsnatte dag beleefden. Ik fietste dan ook in regenpak gehuld vanmorgen om half 9 naar de Leidse IJshal om met de "Krasse knarren" de gebruikelijke 125 rondjes te schaatsen.
De opkomst was behoorlijk groot te noemen. Ondanks dat een viertal schaatsers om uiteenlopende redenen in de lappenmand zat, reden we rond met een peloton van 25 schaatsers, terwijl er nog een vijftal losse schaatsers rondreed.
Voor een paar schaatsers was het de eerste keer, dat ze dit seizoen op het ijs stonden. Zij hadden tot nu toe wielertochten gereden met "Swift". De kletsnatte dag markeerde hun begin van het schaatsseizoen.
Maar een schaatsseizoen is natuurlijk geen schaatsseizoen zonder een ontsnappingspoging van de "Twee van Breda". Welnu, wat dat aangaat stelden Henk Distelvelt en Hans den Outer mij niet teleur. De ontsnapping mislukte weliswaar, maar de opzet getuigde desondanks van gedegen vakmanschap.
Na me gedoucht te hebben dronk ik in het gezelschap van een kleine 20 "Krasse knarren" thee. Veiligheidshalve hield ik het bij één kop.
In regenpak gehuld fietste ik naar mijn werk. Door deze kletsnatte dag is het droogterecord van 1976 niet verbroken.

Geen opmerkingen: