donderdag 20 december 2018

"Dat komt voor de bakker!"

Een redelijk bekend gezegde luidt "Dat komt voor de bakker!" Het betekent "Het komt in orde." Vanmorgen kregen we in de Leidse IJshal met een variant op dit gezegde  te maken.
Wierd Wagenmakers had een nieuwe schaatser meegenomen naar de "Krasse knarren". Hij reed lekker mee in het peloton van 20 man, dat weer aardig doorkachelde vandaag. Gemiddeld lag het tempo op 26 tot 27 kilometer per uur.
Af en toe ging een groepje er op uit om het peloton te dubbelen. De nieuwkomer reed met een fluwelen techniek op kop en gleed met 32 kilometer per uur de bocht in. Tijdens de 5 kilometer, die ik op kop reed met gemiddeld 26 per uur voelde het aan alsof ik stilstond. Een straatlengte heet dat.
Dit voor ons aanstormende schaatstalent is van harte welkom bij de "Krasse knarren". In het dagelijkse leven is hij banketbakker.
En voor banketbakkers is december natuurlijk een maand, waarin zij moeten pieken.
Ik mag geen namen noemen, maar ik doe het lekker toch. Ik neem aan, dat deze banketbakker geen bezwaar zal hebben tegen deze sluikreclame. Met zijn werk valt hij regelmatig in de prijzen. Bij de "Krasse knarren" ook. Met hem komt het wel voor de bakker!

Geen opmerkingen: