vrijdag 30 april 2021

Gulden sleutelbloemen

Voorheen was 30 april een eeuw lang Koninginnedag. De dag ervoor was er de traditionele lintjesregen. Gisteren was het gewoon regen. Veel regen.

Leuk voor de bezoekers van de terrasjes, die eergisteren na een half jaar gesloten te zijn geweest weer open gingen.

Zelf heb ik de hele ochtend mijn regenbroek aangehouden. Eerst voor het halen van boodschappen bij "De Helianth" in de Herenstraat. Na deze thuisgebracht te hebben, fietste ik naar de Rooseveltstraat, waar ik bloed moest laten prikken voor de jaarlijkse controle.

De middag bracht ik binnen door tot het om 4 uur droog werd. Toen heb ik met mijn vrouw een wandeling van 10 kilometer gemaakt. Daarbij kwamen we in Wassenaar deze prachtige gulden sleutelbloemen tegen. Voor geld moet je in Wassenaar zijn!

Vanmorgen was het zwaarbewolkt weer met af en toe wat lichte regen. Mijn vrouw zou naar haar ouders gaan, ik zou een klusje voor haar opknappen. Ik moest in Katwijk wat klosjes halen voor de naaimachine.

Op weg er naar toe bracht ik een boek naar mijn in revalidatiecentrum verblijvende zus, zodat zij wat te lezen heeft.

Ik gaf het samen met een plant bij de ingang af, daar er slechts 1 gast per dag naar binnen mag.

In Katwijk reed ik langs de bibliotheek aan de Hoorneslaan, waar ik mijn ex-collega Annette aan het werk zag. Ik tikte op het raam en werd binnengelaten. Zo konden we even bijpraten.
Na de klosjes aan de Haven gekocht te hebben reed ik via de Boulevard en het Vlaggenduinpad weer naar de Sleutelstad toe. Zonder gulden sleutelbloemen.....

Geen opmerkingen: