zaterdag 10 april 2021

Mijmeringen van een boodschappenjongen

Twee grote literaire schrijvers uit de 20e eeuw hebben hun mijmeringen op papier gezet.

Natuurlijk ga ik mij niet met Godfried Bomans of Heere Heeresma vergelijken, ook al probeer ik mijn schrijfsels met humor te larderen.

Door het Astra Zenecavaccin, dat we deze week gekregen hebben, was ik wat gammel, maar gelukkig was dat de enige bijwerking.

Als sporter heb ik, soms met schade en schande, geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Het werd dus geen hardlopen deze week. Alleen maar fietsen, voornamelijk om boodschappen te doen. Daarbij nam ik wel telkenmale een omweg om toch wat kilometers te maken in een rustig tempo.
Daarbij ga je soms wat mijmeren. Zo ook op deze waterkoude dag.

Daar ik donderdag vrijwel de hele vergadering van de Leidse Gemeenteraad heb gevolgd vanwege de bouw van Combibad en IJshal "De Vliet", heb ik ook het hele verhaal van het referendum over het Roomburgerpark heb meegekregen.
Na bij "De Helianth" de wekelijkse broodvoorraad gehaald te hebben, fietste ik door naar dit park. Het was er druk te noemen. Kinderen waren op de drie kunstgrasvelden van "Roomburg" aan het hockeyen.
Maar ruimte voor uitbreiding is er niet.

Al mijmerend schoot mij ineens een idee te binnen. Ik moest ineens denken aan een bezoek aan de mooie Universiteitsstad Oviedo in Asturias uit 2010.

We kwamen bij onze wandelingen door Oviedo ook langs een school met een deels overdekt schoolplein. Dat gedeelte deed dienst als gymzaal in de open lucht. 
In de Gemeenteraad werd het ruimtegebrek diverse keren genoemd. Leiden is een van de dichtst bebouwde steden van Nederland. Vandaar dat de komende jaren, gezien de woningnood, veel hoogbouw zal verrijzen.

Plots kreeg ik een ingeving, die anderen wellicht een gedachtenkronkel zullen noemen: kunnen er geen 2 hockeyvelden boven elkaar kunnen? Als in Spanje op deze manier gymzalen gecreƫerd kunnen worden, dan moet dat met een hockeyveld toch ook kunnen? Je legt een stevig plat dak aan, legt er een kunstgrasveld op en je hebt het extra veld, dat nodig is.
Maar vermoedelijk is dit te simpel gedacht, deze mijmeringen van een boodschappenjongen.

Geen opmerkingen: