woensdag 20 december 2023

Kersttrio

De temperatuur doet niet vermoeden, dat we nog maar een vijftal dagen voor Kerstmis zitten.

Gelukkig was het een bijna droge dag. Dat is in de tweede helft van 2023 al heel wat.

Vanmorgen deed ik zoals gebruikelijk boodschappen op de Boerenmarkt en bij "De Helianth". Een kerststol en een amandelstaaf smaken immers prima tijdens de feestdagen.
Thuis deed ik wat klussen achter de computer en dekte de tafel en trok mijn sportkleding aan. Om half 3 moest ik op het ijs staan in IJshal De Vliet voor een kinderpartijtje. Maar voor het zo ver was, fietste ik met mijn vrouw naar het kerstbomenasiel om onze vorig jaar daar geplante spar op te halen.

In IJshal De Vliet kwam ik gelijktijdig aan met de deelnemers aan het kinderpartijtje. Zodoende konden we een kwartier eerder beginnen op de funbaan. De schaatsles verliep speels en de 9 kinderen hadden het naar hun zin. En daar gaat het om.


Door het kwartier tijdwinst kon ik Erik van Kordelaar helpen. Een groep kinderen had op het uur van Oegstgeest een kerstdiner op school, zodat Erik deze kinderen in zijn eentje les zou geven. Schaatsles geven is leuker dan een uur in de kleedkamer zitten, dus de keuze was snel gemaakt. 
Een uur later gaf ik mijn eigen groep les. Al met al gaf ik dus 3 uur training achter elkaar. Het was dus een heus Kersttrio.

Geen opmerkingen: