zaterdag 16 december 2023

Drizzleloop

Een groot deel van de dag was het druilerig weer. Zowel tijdens het fietsen als het hardlopen had ik er mee te maken. er kwam een ragfijne regen naar beneden, waar je niet nat van werd. Tijdens een fietsvakantie in Ierland kregen we de benaming ervoor te horen: drizzle.

Na boodschappen gedaan te hebben bij "De Helianth" trok ik thuis mijn hardloopschoenen aan en liep naar de volkstuin en maakte op de terugweg een ommetje langs het Valkenburgse meer. Een duurloop van 10 kilometer met een temperatuur van 10 graden Celsius, hetgeen half december niet bepaald koud te noemen is.

Hoe anders was het weer 90 jaar geleden? Op 16 december 1933 werd de vroegste Elfstedentocht ooit verreden. 

De start was bij de Boxumerdam. Wat dat aangaat traden Jaap de Gorter en ik in historische voetsporen, want zowel in 1997 als 2012 vertrokken bij bij het bruggetje van Boksum

De Tocht der Tochten kende 2 winnaars: Abe de Vries en Sipke Castelein. Dit duo kwam 90 jaar geleden tegelijk over de finish. Net zoals Selma Poutsma en Xandra Velzeboer dat bij de Wereldbekerwedstrijden dat deden op de 500 meter sprint bij het shorttracken.

Geen opmerkingen: