zondag 17 december 2023

Glow

Gisterenavond zijn we naar Alphen aan den Rijn geweest, waar we in "Het Kruispunt" een concert van harmonie "Arti et Religioni" en kamerkoor "Cappella Frui Cantus" bijwoonden. Het was een Kerstconcert met een grote variatie aan liederen. De overkoepelende titel was "Glow".

We fietsten naar Leiden Centraal, waar we de trein naar Alphen aan den Rijn namen en daar wandelden we naar de Van Nesstraat, waar we bij de entree onze kaartjes kochten.
Mijn vrouw zag zodoende haar oud-klasgenoten Annelies en Hannie weer. De één als zangeres, de ander net als wij als toehoorder. 

Het programma lep uiteen van ingetogen liederen tot zelfs filmmuziek.

De afsluiter was "The Eigth Candle" met knallende pauken aan het slot.

Voor de aanvang en in de pauze spraken we met de zus van "Krasse knarren" Frits en Wim van Huis, met wie we mee konden reizen naar het station van Alphen.

In de trein kwamen we Bernard Kleikamp tegen. Hij organiseerde vanaf halverwege de jaren '70 het Leids Folkfestival en richtte het blad "Janviool" op. 


Na de bloeiperiode van de folkmuziek in Nederland kwam ik Bernard regelmatig tegen bij hardloopwedstrijden, waar we samen aan deelnamen. We konden in de vertraagde trein naar de Sleutelstad zodoende even bijpraten.

Geen opmerkingen: