donderdag 7 maart 2024

Intervaltraining

We beleefden een frisse start vandaag, ook al kwam het in onze omgeving niet tot vorst aan de grond. 

Zoals gebruikelijk op donderdagochtend fietste ik om half 9 naar IJshal De Vliet om met de "Krasse knarren" te gaan schaatsen. Net als vorige week donderdag was maar een tiental van hen opgekomen. Maar daar stond tegenover, dat er een meisje van 13 met ons meereed, dat de gemiddelde leeftijd aardig drukte.

Haar faam was haar vooruit gesneld. Tijdens de week, dat ik met koorts verstek had moeten laten gaan, had Lotte al met de "Krasse knarren" meegereden en toen zij op kop kwam het peloton aardig uiteen gereten.

Dit riep bij mij herinneringen op aan Kai Verbij, die met de basisschool uit Hoogmade in de Leidse IJshal aan de Vondellaan kwam schaatsen. Als enige scholier kwam hij op de buitenbaan schaatsen. Hij reed aan de staart van het peloton "Krasse knarren" gemakkelijk mee. Toen werd hij door de rappe mannen onder ons uitgedaagd. Kai kreeg 10 meter voorsprong en dan zouden we zien, hoe lang het duurde, voor hij gepakt was.
Nou, niet dus! Cor Vergeer, Wierd Wagenmaker en Arthur van Winsen, de snelsen onder ons, reden op een gegeven moment kop over kop, maar kwamen geen meter dichterbij Verbij!
Dit gevoel bekroop mi vandaag bij de training van de "Krasse knarren". Lotte reed met ons mee en als er nog 2 rondjes gereden moesten worden, haalde ze ons buitenom in en ging er als een speer vandoor. 
Doordat zij als enige een transponder had, konden we haar rondentijden zien. 
Reden we als peloton rondjes 37, dan was de voorlaatste van Lotte 29 en de laatste 27 seconden. Op een gegeven moment kwamen er rondjes 26,6. Voor een 13-jarige bijzonder hard. Het Kai Verbijgevoel kwam op herhaling.


Daar ik op verzoek van Jacques Doeleman de piramide had aangepast in een halve aftelrijm, reden we 4, 8 en 12 rondjes, voordat ik aan de 21 rondjes begon. Toen hadden we er 45 gedaan, waarna we af konden tellen van 10 naar 1. Dit hield wel in, dat het tempo omhoog ging en het een heuse intervaltraining werd voor ons allemaal.
Bij deze kan ik u wel verklappen, dat ik geen rondjes 26,6 heb gereden.....

Geen opmerkingen: