zaterdag 30 januari 2010

Sneeuwwinter

Deze winter kenmerkt zich door de enorme hoeveelheid sneeuw, die er tot nu toe gevallen is. Vanochtend werden we weer wakker in een witte wereld. Gisteravond was het op wat sluierbewolking na onbewolkt, maar voor de zoveelste keer kwam er een sneeuwtapijt naar beneden zetten. Het landschap is heel mooi, maar schaatsliefhebbers hebben liever kale vorst.
Afgelopen week was de donderdagochtendgroep wat uitgedund. Een aantal vaste mensen was naar de Weissensee, terwijl anderen hun kruit verschoten hadden op de Vogelplas. Welingelichte kringen hebben mij laten weten, dat de Partij voor de Dieren Kamervragen gaat stellen over deze heikele kwestie.

Derhalve waren we donderdagmorgen maar met een groepje van 7 krasse knarren. Op voorstel van Bert Raaphorst gingen we "technisch rijden". Dat kwam mij goed uit, want de 110 km in windkracht 7 liet zich aardig voelen in de been- en rugspieren.
Maar dat mag natuurlijk nooit de reden zijn. Het is namelijk ook heel goed, om je techniek weer wat bij te schaven. Of je het nu wilt of niet: op natuurijs ga je toch anders rijden. Je past je aan aan het ijs, met zijn hobbels, scheuren en andere oneffenheden. In de Leidse IJshal hadden we wederom een prachtige ijsvloer, zodat we 120 ronden lang aan onze glijtechniek konden werken. Want het zou zo maar kunnen....

Vrijdagmiddag weer 2 uur schaatsles gegeven aan kinderen. Bij de buitenschoolse sport is het nog maar 2 keer, de IJVL gaat door tot begin maart. Zo'n schaatsseizoen vliegt toch altijd maar weer voorbij.
Op zaterdagmiddag had ik afgesproken om met Hans Boers te gaan lopen. Om kwart over 3 vertrokken we vanaf Den Deyl met Joy, de zoon van Hans, om via de Landgoederenroute en de Horsten een rondje van 10 km te lopen door de besneeuwde bossen en langs de besneeuwde weilanden. Voor Joy was het een van de eerste trainingen voor de Run-Skate-Run van de IJVL op zondag 21 maart, die hij samen met Hans als estafette gaat doen.
Over het algemeen kon je goed lopen, op sommige stukken was de sneeuw aangereden en erg glibberig. Opletten dus, waar je je voeten neerzette.
Vooral toen het zonnetje erbij kwam was het genieten geblazen van de prachtige omgeving in deze sneeuwwinter.

Geen opmerkingen: