zaterdag 19 februari 2011

Nieuwe schoenen

Vandaag stond er een afspraak met Hans Boers om bij de Hardloopwinkel in Leiden nieuwe schoenen te gaan kopen en aansluitend een stuk hardlopen. Helaas had het griepvirus Hans ook weten te bereiken, dus deze afspraak werd uitgesteld.
Zelf ging ik even inventariseren, wat ik allemaal nodig heb voor IJsstrijd komende week. Daarbij kwam ik tot de conclusie, dat de Squeezy sportvoedingsgel bijna op was. Ik moest dus sowieso even bij de Hardloopwinkel langs. "Dan kan ik net zo goed meteen kijken naar nieuwe schoenen", zei ik tegen Ada en ik vertrok op de fiets naar het centrum van Leiden.
Na bij "de Helianth" wat wekelijkse boodschappen te hebben gedaan, reed ik door naar de Sint-Jorissteeg. Daar aangekomen testte ik een drietal loopschoenen uit. De Asics vielen meteen af, waarna ik lang bleef twijfelen tussen Brooks en New Balance. Een aantal testrondjes om de winkel volgde. Uiteindelijk sloeg de balans uit in het voordeel van Brooks, met hetzelfde model als waarop ik gelopen had.
Als extraatje krijg je er tot 1 maart een gratis hardloopjack bij. Dat is toch mooi meegenomen. Uiteraard kocht ik ook nog een pak Squeezy met aardbeiensmaak.
En daar er tegenwoordig aardig wat mensen rondlopen met compressiekousen wil ik dit ook wel eens uittesten. Als de verhalen kloppen, moet de hersteltijd van de kuitspieren ermee verkort worden. En de beste manier om dit te testen is om het zelf eens uit te proberen. Zodoende vertrok ik ook met een paar Herzog compressiekousen op de fiets naar huis. Bij IJsstrijd ga ik ze voor het eerst uittesten.
Het is trouwens een goede traditie, dat ik in deze tijd van het jaar nieuwe hardloopschoenen koop. Na een jaar trainen is de demping er uit en deze demping kun je het best gebruiken als je de langste afstanden loopt: in de aanloop naar de marathon van Leiden dus!

Het advies van deze oude rot is dus: wacht niet met het kopen van nieuwe hardloopschoenen, dus niet tot je een gat in je schoen hebt.

Geen opmerkingen: