zondag 17 april 2011

Lustrumfeest IJVL

Na 's ochtends in de bibliotheek in Rijnsburg gewerkt te hebben, waar het behoorlijk rustig was, vermoedelijk vanwege de bloemencorso, fietste ik door naar de Lokhorstkerk in Leiden voor de repetitie van die Schöpfung. Over 2 maanden is de uitvoering in de Hooglandse kerk.

Hierdoor misten Ada en ik wel de demonstratie op de Dam tegen kernenergie. Het protest tegen deze gevaarlijke vorm van energieopwekking onderschrijven we nog steeds volmondig.


Na thuis gedoucht en gegeten te hebben vertrok ik met Jos Drabbels naar "de Branderij".
Hier was het lustrumfeest van de IJVL. In 1986 werd de IJssport Vereniging Leiden opgericht, dus dit was het zilveren jubileum. Het feest was tevens een reünie, waar oud-leden van harte waren uitgenodigd.
Om 8 uur liep het café al behoorlijk vol, om 9 uur was het zeer druk, met meer dan 100 leden en ex-leden. Raymond Keur speelde met zijn zoon relaxte muziek op de achtergrond, terwijl ik met deze en gene in gesprek raakte.
Sommigen had ik meer dan 10 jaar niet gezien, anderen zie ik nog regelmatig. Het was reuze gezellig bij het lustrumfeest, waar ook de toppers Laurine van Riessen, Roxanne van Hemert en Kjeld Nuis aanwezig waren. Veel schaatsverenigingen zijn bijna een eeuw ouder dan de IJVL, maar in dit kwart eeuw is er door deze Leidse sportclub een erelijst opgebouwd, waar we mee voor de dag kunnen komen.
Tijdens het officiële gedeelte, met een videoboodschap van mede-oprichter Pim Breebaart, maakte voorzitter Sjaak Stuijt bekend, dat Sjaak Hartman benoemd is tot lid van verdienste. Met een kwart eeuw inzet heeft Sjaak dit wel verdiend.
Marco Tiller en Marloes van der Hoeven wil ik bij deze hartelijk bedanken. Zij hadden dit lustrumfeest uitstekend georganiseerd!
Om kwart voor 2 fietste ik met Jos Drabbels naar de Stevenshof terug, waar ik een half uur later als een blok in slaap viel.

Geen opmerkingen: