donderdag 12 juli 2018

Mûr de Bretagne

De dag begon met een kilometer of 5 hardlopen. Ik moest Ana's fiets ophalen bij fietsmaker Van Vliet in Noord-Hofland. Via het park "Ter Wadding" en de Korte Vliet liep ik er naar toe. Met de gerepareerde fiets reed ik weer terug naar de Stevenshof.
Na thuis wat gewerkt te hebben fietste ik om half 12 naar mijn werk, waar ik voor de vijfde dag op rij voor chauffeur mocht spelen en met kratten vol boeken wat krachtwerk doen.
In de auto luisterde ik naar het verloop van de etappe van de Tour de France door naar Mûr de Bretagne. Tussen de ritten door moest ik in Valkenburg werken, terwijl de wielrenners strijd leverden in het Bretonse heuvelland.
Ook al won er geen Breton, het zal de inwoners van Breizh deugd hebben gedaan, dat een inwoner van een ander Keltisch volk, de Ier Daniel Martin, de Touretappe won. Over de uitslag van mijn Tourploeg was ik trouwens wel te spreken, want inclusief het raden van de etappewinnaar scoorde ik maar liefst 96 punten.
In een grijs verleden ben ik trouwens tweemaal naar Breizh op vakantie geweest. In 1976 met een oude Kever samen met Tim de Beer en Joep Kapiteijn, 10 jaar later met een fietsslaapbus. Met Ada en de toen 2 en 1 jaar oude Ike en Siebe fietsten we toen vooral aan de noord- en de zuidkust van Bretagne rond.
Voor degenen, die hun klassiekers goed kennen: het is inderdaad het land van Asterix en Obelix.


Geen opmerkingen: