dinsdag 10 juli 2018

Ruitenwissers

Het was na alle warmte van de laatste maanden toch weer een verrassing om eens een te koude dag mee te maken.
Niet dat het echt koud was, maar fietsend naar mijn werk voelde dat door de noordwestenwind toch fris aan, zeker toen ik voor het eerst in een maand tijd regendruppels naar beneden voelde komen. Het zette nog niet door. Toen nog niet.
Met mijn collega Tanja zou ik alle boeken van de scholen, die meedoen aan de Bibliotheek op School, op gaan halen met ons bedrijfsautootje. Bij het bedrijf van mijn broers Leo en Paul hebben ze ietwat andere bedrijfswagens.
We hoopten dan ook, dat onze vracht wat kleiner zou zijn.

Toen we op weg waren naar de eerste school op onze route, vielen de eerste druppels. Ik deed de ruitenwissers aan, maar toen zag je pas het effect van de combinatie van neergedwarrelde zandkorrels met een maand droogte. Nadat de schoonmaakvloeistof zijn werk had gedaan, was het zicht een stuk beter.
De buien waren niet hard, maar wel zo hard, dat je de ruitenwissers nodig had. Om 12 uur zat onze rit langs 19 scholen erop. Met 20 kratten vol boeken hadden we een aardige krachttraining gehad.
Bij een van de scholen kwam ik Edwin Minnee tegen, die daar langsfietste. Hij had gisteren mijn haar geknipt. Ik kon deze trainingsmaat uit de Leidse IJshal en van het natuurijs geruststellen. Mijn vrouw vond mij goed geknipt.
Na de lunchpauze reed ik nog een rondje langs de filialen. In de bibliotheek van Rijnsburg kwam ik Willem van Vliet, de secretaris van de Leidse Schaatshal, tegen. Van hem hoorde ik, wat de vorderingen waren van de acties van 333m.nl. Er kan nog wel een schepje bovenop. Doe dus mee, om te beginnen met de loterij voor de 333 meter lange ijsbaan.
Om half 4 was ik terug met 8 kratten boeken. De krachttraining zat erop op deze eerste "regendag" in een maand tijd. Nu mag 1 millimeter niet veel zijn, voor de tuinen was het toch wel prettig.


Geen opmerkingen: