vrijdag 29 juni 2018

Ploegleider van het jaar

Volgende week zaterdag start in Noirmoutier-en-l'Ile de Tour de France. Net als andere jaren doe ik dit jaar mee met "De beste ploegleider" van het Leidsch Dagblad. Toen deed ik mee onder de naam "De Elfsteden toch gereden".
Vanwege de actualiteit koos ik dit jaar voor een andere naam: 333m.nl.
Ik heb hiervoor gekozen, omdat we over een paar jaar kunnen schaatsen op een nieuwe kunstijsbaan bij zwembad "De Vliet" als vervanging van de Leidse IJshal, die in de volksmond nog steeds de Ton Menken IJsbaan wordt genoemd.
De gemeente Leiden garandeert een ijsbaan van 250 meter. Als de omliggende gemeenten meebetalen en er middels acties en sponsoring  in totaal 3,2 miljoen euro wordt opgehaald, komt er een 333-meterbaan. De acties, waaronder een loterij, worden gehouden onder de noemer "333m.nl".
Een van die acties om de loterij onder de aandacht te brengen was de deelname aan de peurbakkentocht.
Hopelijk scoor ik dit jaar heel hoog bij de Ploegleider van het jaar, zodat 333m.nl telkens weer onder ieders aandacht komt.
Aan de ploeg kan het niet liggen. Die is, met de beperking dat je voor 100 punten 8 renners en 5 reserves moet kiezen, gedegen. Zoals ieder jaar kijk ik naar een tweetal rondes in het bijzonder: de Ronde van Zwitserland en het Criterium du Dauphiné. Degenen, die in deze meerdaagsen goed rijden zijn immers in vorm, terwijl degenen, die de Giro d'Italia uitgereden hebben in de Tour juist meestal minder goed voor den dag komen al weet je het met astmapatiënt Chris Froome natuurlijk nooit....
Daarnaast raadpleeg ik steevast de databank van Procycling, waar je de uitslagen van de profrenners van het lopende jaar keurig op een rijtje vindt staan.
Een vaste waarde in mijn team is Peter Sagan. Als hij niet uit koers wordt genomen, staat de wereldkampioen garant voor het winnen van de groene trui, die hij in de Tour de Suisse ook won. De 20 punten zijn dus een goede investering.
Tevens koos ik voor de winnaar van de Ronde van Zwitserland, de Australiër Richie Porte. die 16 punten kostte. Een koopje was diens ploeggenoot Stefan Küng met 3 punten. Deze Zwitserse tijdrijder reed na winst in de ploegentijdrit 3 dagen in de leiderstrui en hij won de slotetappe.
De meeste renners haalde ik uit de ronde, die vroeger de Dauphiné Liberé heette. Ik koos voor de winnaar en de nummers 2 en 11 van de "Kleine Tour". De Britten Geraint Thomas en Adam Yates kostte me 29 punten en ons klimtalent Antwan Tolhoek slechts 2 punten. Hij is de eerste reserve.
De basisploeg werd compleet gemaakt door Primoz Roglic, die de Ronde van Romandië, de Ronde van Slovenië en de Ronde van Baskenland gewonnen heeft en de Belgische kampioen Yves Lampaert. Daarnaast koos ik voor Egan Arley Bernal, de winnaar van de Ronde van Californië en de nummer 2 van de Ronde van Romandië. Deze Colombiaan kostte 11 punten. Roglic 12 punten en Lampaert een luttele 3 punten. Zo kwam het totaal op 96, zodat ik slechts 4 punten over had voor 4 reserves. Timothy Dupont, Damien Howson, Koen de Kort en Michael Schär zullen geen potten breken. Zij mogen ijsjes halen  voor hun kopmannen.
Daar heb ik ze ook op uitgekozen. Deze ploegleider van 333m.nl is gek op ijs!

Geen opmerkingen: