maandag 25 juni 2018

Valse start

Het plan was om vanmorgen om half 6 op te staan. Ik werd om 4 uur wakker, draaide me nog eens om en dommelde bijna weer weg, toen mijn vrouw zei: "Het is 6 uur!"
De wekker stond stil.
Ik had al op de fiets moeten zitten om de trein van kwart over 6 naar Rotterdam te nemen, maar een batterij, die leeg was geraakt, had dat verhinderd. Mijn eerste dag als oppasopa begon met een valse start.
Om half 7 had ik de trein, dus met een kwartier vertraging begon ik aan deze nieuwe taak. Ik had een leuke dag gehad met Faas. Het is een tevreden kind, die er voor zorgde, dat ik het trainingsschema van vanavond nog een klein beetje omgooide.
Ik had hem op zijn buik in de box gelegd en toen zag ik hem telkens een klein beetje naar links en naar rechts bewegen. Het leek veel op een rugspieroefening, die ik bij de droogtrainingen van de IJVL regelmatig heb moeten doen. En vanavond mocht ik de training geven....
's Middags wandelde ik met Faas in de kinderwagen naar het winkelcentrum in de buurt. Het was heerlijk weer. De buitenlucht was kennelijk zeer vermoeiend, want Faas sliep als een roos. Drie uur later werd hij wakker.
Ondanks de valse start had ik een heerlijke dag gehad met mijn kleinzoon en had ik de laatst mogelijke trein  om nog op tijd te zijn voor de droogtraining.
Op "De Bult" gaf ik training aan 10 IJVL-ers. Net als 2 weken geleden lag de nadruk op de schaatsplank. Nu was de piramide 30, 60, 90 en 120 seconden en weer terug.
De andere helft voerde de volgende oefeningen uit: 30 seconden opdrukken, 1 minuut statisch zitten, 2 x 30 seconden de Faas-oefening met 30 seconden rust, 2 minuten rechte buikspieren, 2 x 30 seconden schuine buikspieren met 30 seconden rust, 1 minuut afwisselend op het linker of het rechterbeen statisch zitten en tot slot 30 seconden opdrukken.
Na een rondje loslopen deden we dezelfde piramide nogmaals, maar nu met de schaatsstappen. We besloten de training met 2 Steigerungen omhoog.
Na een leuke oppasdag was het ook nog een leuke droogtraining. En dat na een vals start....

Geen opmerkingen: