dinsdag 19 juni 2018

Repetitie

Met het naderen van de langste dag was het gisteren een lange dag voor me. Om 6 uur was ik al wakker. De slaap wilde niet meer komen. Mijn vrouw vertrok om kwart voor 7 om te gaan zwemmen.
Zodoende ontbeet ik in mijn eentje, waarna ik naar mijn werk fietste. 's Ochtends werkte ik op deze druilerige dag in Katwijk aan zee, 's middags in Rijnsburg, zodat ik sneller in Nieuw-Vennep kon zijn.
Ik zou om 6 uur bij mijn oudste zus Annie eten. Haar zoon Dennis prikte ook een vorkje mee. We aten aardappels met spinazie, ei en een gehaktbal met aardbeien toe.
Bij binnenkomst zag ik net, hoe België het eerste doelpunt scoorde tegen Panama.
Na bedankt te hebben voor deze eenvoudige doch voedzame maaltijd fietste ik naar de Katholieke kerk, waar we de eerste gezamenlijke repetitie zouden hebben van "Oktopus" en "Mitswa" als voorbereiding op het reünieoptreden van "Oktopus" op 30 juni.
Daar de vorige reünie alweer bijna 5 jaar geleden was, was het een weerzien met een aantal koorleden, die ik al die tijd niet gezien had.
Daarbij kwam ik ook diverse klasgenoten tegen, zowel van de "Sint-Jozefschool" als van "Porta Vitae". Van de MULO/MAVO uit Hoofddorp waren Bas Warnink, Paul Vermeulen, Tineke Huiberts, Agaath Kortekaas, Clemens Beenakker en Jan Suidgeest aanwezig. Geen onaardige score.
Rob Pijpers maakte zoals vanouds de opnamen.
Na de koffie en de thee vooraf begon de repetitie onder leiding van Charlotte Holthuijsen. Na het inzingen volgde voornamelijk nummers van "Mitswa", tot Joop Beenakker het stokje van haar overnam.
Joop heeft een hoop goede gaven, maar orde houden behoort daar niet toe.
Dat komt goed uit, want wij waren net als 40 jaar geleden nog steeds een zooitje ongeregeld. Er werd tijdens de repetitie dus ook flink gelachen. Maar gezongen werd er ook!
Wat me opviel was, dat er maar 3 bassen waren. Het aantal tenoren overtrof ons ruimschoots. Bij de meeste koren is het juist lastig om tenoren te vinden. Zodoende was het zingen van het vierstemmige "Jij bent een droom" een halve solopartij. Gelukkig heb ik een luide stem.
Al met al was het naast een gezellige eerste repetitie ook best wel een goede. Deze verliep stukken beter dan de eersteling van 5 jaar geleden.
Tevreden konden we dan ook met elkaar een afzakkertje nemen in "De Herberg" na afloop van deze repetitie. Om kwart over 12 was ik thuis na de fietstocht van Nieuw-Vennep naar Leiden. Het was al met al een lange maar leuke dag.

Geen opmerkingen: