zondag 24 juni 2018

Op zijn DuitsZoals gebruikelijk deed mijn vriendengroep ook dit Oranjeloze wereldkampioenschap voetbal weer mee met de rage van het gokken op de finale. Zoals gebruikelijk scoorde Duitsland erg hoog als winnaar en nog vaker als finalist.
Bas: Duitsland - Brazilië
Margriet: Spanje - België
Kikker: Duitsland - België
Rob : België - Duitsland
Tim : Brazilië - Duitsland
Willem: Brazilië - Spanje
Joep: Duitsland - Spanje
Alles was na de verrassende overwinning van de Mexicanen op onze Oosterburen ineens anders, zeker nadat Mexico gisterenmiddag de tweede wedstrijd tegen Zuid-Korea hadden gewonnen. De Duitsers moesten van Zweden winnen, anders lagen ze eruit.
Ik was naar Bas en Nel gefietst om met hen mee te rijden naar de Utrachtse Heuvelrug, waar Bert Rijkse een feest gaf. In de auto luisterden we naar de eerste helft. Een sensatie tekende zich af. De Scandinaviërs gingen met een 1-0 voorsprong rusten.
Tijdens het gezellige tuinfeest kregen we niets mee van de ontknoping. We namen alle tijd om met bekenden te praten. Ik kletste bij met Rob en Saskia van der Werve, die ik al een paar jaar niet had gezien.
Toen we na gedanst te hebben op "One step beyond" opstapten bleek in de auto, dat Duitsland geen stap terug had gedaan. Dankzij een doelpunt in de slotseconden van Toni Kroos werd Zweden alsnog verslagen.
Zoals zo vaak een ultieme ontsnapping op zijn Duits!

Geen opmerkingen: