zondag 24 juni 2018

Rondjes om de kerk

Voorafgaand aan de reünie van jongerenkoor "Oktopus" in samenwerking met "Mitswa" hadden we vandaag een tweede repetitie. Deze hadden we aan het eind van de morgen en het begin van de middag.
We moesten iedereen vooraf wel inseinen, dat men op tijd moest komen, want in het kader van de Vennepse feestweek was er een wielerronde georganiseerd, het bekende rondje om de kerk.
Het was zaak om voor het startschot in de kerk te zijn, daar het anders lastiger zou worden, doordat het wielerparcours overgestoken zou moeten worden.
Vanaf half 11 konden we terecht in "De Herberg" voor de koffie en de thee en vooral voor een praatje met deze en gene, voordat we werkelijk gingen oefenen.

Er waren wat minder koorleden aanwezig dan afgelopen maandag bij de eerste repetitie.

Oktopus-toetsenist Jan Kolman was er wel, net als Lena Lelyukhina, die ons de eerste keer begeleidde.
Het ging als geheel al een stuk beter, doordat alles al een keer was doorgezongen. Wel viel het verschil in manier van dirigeren tussen Charlotte Holthuijsen en Joop Beenakker op.
Het verschil tussen de vaste hand en de losse pols. 
Ook dit keer mochten Theo Vermeulen en ik ons als volledige bassectie van "Oktopus" uitleven op het vierstemmige "Jij bent een droom".
Wat dat aangaat zitten we in een luxe positie. Jan Suidgeest moet alle baspartijen van "Mitswa" in zijn eentje zingen.
Om 1 uur zat de repetitie erop en moesten we de kerk verlaten, daar deze was verhuurd aan Koreanen.
Tussen de wedstrijd van de vrouwen en de mannen door konden we gemakkelijk het parcours van de rondjes om de kerk kruisen.
Een flink deel van de thuisreis fietste ik op met Rob Pijpers, die wederom de filmopnamen voor zijn rekening nam. Zaterdag zien we elkaar weer.

Geen opmerkingen: