vrijdag 15 juni 2018

Klein Duimpje

Een maand gelden was ik met Joep Kapiteijn naar "Klein Duimpje" geweest. Dat was ons uitstekend bevallen. Voor herhaling vatbaar heet zoiets.
Na vanmorgen in Hoornes/Rijnsoever gewerkt te hebben, waarbij ik het zomerrooster op een haardje na rondgekregen heb, fietste ik door de duinen via Noordwijk naar Langevelderslag, in onze jeugdjaren "ons" strand.
Deels liep de route parallel met de Omloop van Noordwijkerhout, waar ik al heel wat keren aan meegedaan heb. Via de Zilkerduinweg, waar ik 's zomers vaak wat bijverdiende in de bollen, trapte ik naar Hillegom toe, waar ik volgens afspraak om half 4 was. Bas Warnink kwam ook en om 4 uur zaten we op het terras van "Klein Duimpje".

In het door sluierbewolking gefilterde zonnetje was het prima uit te houden. Genietend van 3 verschillende speciaalbiertjes konden we gezellig bijkletsen en schalden af en toe de lachsalvo's over het terras.
Een van die verhalen betrof de Kalslagenring in Nieuw-Vennep. Toen de flats daar in aanbouw waren, liepen we er langs. Vooral de liftkoker inrigeerde mij. Hoe zou dat er uitzien als je van de bodem omhoog keek?
Ik sprong op het piepschuim op de bodem en zakte tot mijn borst in het water. Het piepschuim dreef op het aldaar verzamelde regenwater....
Na 6 uur schoven Nel en Hans, de broer van Joep ook aan.
Een uur later braken we op en gingen we weer huiswaarts na een heerlijke namiddag. Thuis gekomen zag ik, dat de kilometerteller ruim 60 kilometer aangaf. Sport en gezelligheid gaan goed samen.

Geen opmerkingen: