zaterdag 30 juni 2018

Warmlopen

Bij veel sporten zie je mensen, die zich warm gaan lopen, voordat ze gaan beginnen. Ik doe dat heel selectief. Bij de droogtraining doe ik het eigenlijk altijd. Met schaatsen daarentegen doe ik het eigenlijk nooit. Dat heeft te maken met de manier, waarop ik train. Ik train eigenlijk alleen op duurvermogen. Daarbij gebruik ik trouwens wel de eerste paar ronden om in te rijden. De eerste rondjes schaats ik dus nog niet volle bak.
Met hardlopen ligt het aan de afstand. De halve marathon is het kantelpunt. Bij afstanden tot de halve marathon ga ik gewoon warmlopen, bij de halve marathon, de 30 kilometer en de marathon zelf gebruik ik de eerste kilometers om de spieren warm te laten draaien. De energie, die je met het inlopen hebt uitgespaard, kun je later in de loop uitstekend gebruiken!
Vandaag kreeg ik bij het trainen te maken met een andere vorm van warmlopen. Ik zou op en neer lopen naar de volkstuin. Het weer had veel weg van de marathon van Leiden, met dat verschil, dat we toen met sluierbewolking te maken hadden en vandaag niet.
Toen ik om half 12 naar de  tuin ging lopen, viel de warmte als een deken op je. Ik had thuis wat water gedronken, bij de tuin nam ik een heupflacon water en weer thuis dronk ik nog een glas water weg. Je moet je immers aanpassen aan de omstandigheden.
Hoewel het niet bepaald mijn weer is, kan ik goed tegen de hitte. Zo ook vandaag, toen ik ging warmlopen zonder warmlopen.

Geen opmerkingen: