dinsdag 4 juni 2019

Broeierig

Het was vandaag een ouderwetse broeierige dag. Hoewel de temperatuur niet extreem hoog was, maar juist gewoon lekker, zorgde de vrij hoge luchtvochtigheid ervoor, dat het broeierig warm was.
Vanmorgen was ik om 9 uur al op de volkstuin te vinden, waar ik de planten in de kas water gaf en aardbeien plukte. Het was de afgelopen dagen groeizaam weer. Ik had vier bakjes vol.
Om 10 uur fietste ik via de duinen naar mijn werk. Net als gisteren had ik een dagje sjouwen voor de boeg. Eerst 's ochtends langs een kleine 20 scholen, daarna 's middags langs de filialen. Er gingen heel wat kilo's door mijn handen.
De hele dag werd voor de avond al noodweer aangekondigd. Dat verbaasde me niet. Af en toe voelde je het zonnetje steken.
Om half 6 kon je op buienradar zien, dat het onweer vanaf 8 uur los zou barsten. Ik fietste na mijn werk naar de volkstuin, waar mijn vrouw druk in de weer was. Ik hielp haar een handje door takken klein te knippen. Om half 8 waren we thuis.
Met een uur vertraging trok de onweersbui om 9 uur over, maar toen gingen de hemelsluizen ook goed over. In nog geen uur tijd viel bijna een centimeter regen. Dat ging gepaard met hevige wind. Een passend slot van een broeierige dag.

Geen opmerkingen: