maandag 24 juni 2019

Bello

Het was ronduit tropisch weer vandaag. 
Om 7 uur fietste ik in de nog steeds zomers warme avondlucht naar het clubhuis van "Swift" voor de droogtraining van de IJVL. Wij trainen in deze hitte voor de Elfstedentocht. Op de schaats wel te verstaan. Maarten van der Weijden volbracht vandaag zwemmend de tocht langs de 11 Friese steden.
Wat een wereldprestatie van deze Olympische kampioen. Hoeveel meer moet je doen om sportman van het jaar te worden?
Daar kwamen de 6 IJVL-ers, die deze tropentraining afwerkten, niet aan toe. Jaap de Gorter leidde de droogtraining. Vanaf "De Bult" liepen we naar "Cronesteijn". We wisten meteen, wat met warmlopen wordt bedoeld.
Op het grote veld begon Jaap met een serie oefeningen, die geënt waren op het voetbal. Voor ons schaatsers waren het verrassende oefeningen.
Terwijl wij de oefeningen afwerkten, konden we genieten van een vrouw, die 4 kleine hondjes uitliet.
Eén van die hondjes was een klein keffertje, die luisterde naar de naam "Bello". Nou ja, luisterde? Juist niet dus.
Zodoende ging Bello luid blaffend op andere honden af, die veel groter waren dan hij en ook op passerende fietsers of wandelaars. De drie andere hondjes op miniformaat deden wel, wat de bazin wilde, maar Bello ging zijn eigen gang. Gelukkig dat ze geen bazin was van een bijtgrage bouvier....
Halverwege de training verliet Bello het veld, dus wij konden in alle rust de schaatsstappen in de elastieken uitvoeren en een laddertraining deden, waarvoor Monty Python zich niet zou schamen.
We liepen terug naar "Swift", waarbij ik het overgebleven water in mijn rugzakje meetorste. Zo werd deze zweettraining nog een beetje zwaarder. Handig met het oog op de Elfstedentocht van 2020.

Geen opmerkingen: