woensdag 19 juni 2019

Project L

In het Leidsch Dagblad staat een interessant artikel over de bouwplannen van de gemeente Leiden onder de kop "Project L". Als alle plannen doorgaan, dan worden er 12.500 woningen bijgebouwd in de komende 10 jaar.
Dit biedt nieuw perspectief voor de vertraging, die de nieuwbouw van Zwembad en IJshal "De Vliet" dreigt op te lopen, doordat geen enkel bouwconsortium interesse heeft om voor 27 miljoen euro deze nieuwe sportaccommodatie te bouwen.
Mijn oplossing is vermoedelijk te kort door de bocht, hetgeen trouwens van een schaatser verwacht kan worden, maar wel effectief: koppel deze projecten aan elkaar!
De bouwer van "De Vliet" krijgt een voorkeursrecht bij de andere bouwopdrachten van Project L. Bij de bedragen, die daar in omgaan, is 27 miljoen euro maar een fooi.
Mocht dat van Europa niet mogen, dan biedt het bedrag, dat op termijn jaarlijks binnen gaat komen via de OZB van deze ruim 10.000 nieuwe woningen, voldoende soelaas om het extra bouwbedrag van het zwembad en de ijsbaan te kunnen financieren zonder afbreuk te doen aan de energiezuinigheid. "De Vliet" bouw je immers voor een kleine 40 jaar.
Ik hoop, dat met de hernieuwde aanbesteding  van ONZE 250-meterbaan binnenkort toch de verlossende woorden zullen klinken: "It giet oan!"

Geen opmerkingen: