woensdag 19 juni 2019

Jaagpad

Op Tweede Pinksterdag was het weer beter dan voorspeld. De wind zat in de voor ons gunstige oosthoek. Tijdens het ontbijt draaide Bas "The Kinks" met "Shangri-La" als een van de hoogtepunten.
Om kwart voor 11 zaten Joep, Ada en ik op de fiets. Bas en Nel zouden het huisje afsluiten. Vanaf de "Groene Hart Camping" reden we naar De Hoef, waar we aan de westzijde van de Kromme Mijdrecht via Vrouwenakker naar de Amstel reden. Het was een prachtige tocht.
We namen hetzelfde smalle jaagpad als vrijdag. Het was op deze Tweede Pinksterdag wel veel drukker. Ook al kwam de driewieler regelmatig naast het slecht onderhouden asfalt, het ging prima.
Bij de sluizen bij de Drecht streken we neer op het terras van "(H)eerlijk". De bediening was duidelijk niet ruim genoeg voor de drukte op deze fietsdag. We moesten dus lang wachten.
Maar dat vonden wij niet zo'n probleem. We zaten heerlijk en de taart smaakte voortreffelijk.
Vanaf "(H)eerlijk" was het nog zo'n 500 meter tot Bilderdam. We waren nog maar net op weg, toen Joep door uit te wijken voor tegemoetkomende fietsers met zijn rechterwiel net naast het fietspad kwam en behoorlijk overhelde.
Het liep goed af, maar onze wijze les is wel, dat dit soort jaagpad ongeschikt is voor een driewieler.
In Bilderdam aten we aan de oever van de Drecht ons brood om via Leimuiden naar Nieuw-Vennep te trappen. De wind was harder dan vanmorgen.
Op het terras van "De Rustende Jager" namen we Radler en jusd'orange en reden verder naar Hillegom, waar Joep na 30 kilometer fietsen thuis was.
De donkere lucht was inmiddels naderbij gekomen en in de regen reden we naar het zuiden. Via Oegstgeest reden we door naar de volkstuin, want het was inmiddels droog geworden. De planten in de kas moesten water hebben en de aardbeien konden geplukt worden. Ik kwam tot 4 bakjes.
In het tuinhuisje dronken we thee, want het was wederom gaan regenen. We wachtten de bui af en reden het laatste stukje naar huis. Het dagtotaal kwam op 57 kilometer, die van het Pinksterweekeinde op 149. Een aardige voorbereiding op de fietsvakantie later in het jaar.

Geen opmerkingen: