vrijdag 22 januari 2021

Ik ben lekker stout

Nederlands grootste kinderboekenschrijfster, Annie M.G. Schmidt, heeft de Hollandse ziel vermoedelijk het beste samengevat in de zin "Ik ben lekker stout", tevens de titel van een bundel met vermakelijke kindergedichten.

Je kon er dus op wachten, dat niet iedereen reikhalzend uit zat te kijken naar de avondklok, die morgenavond ingaat.

Op Marktplaats gingen landgenoten direct op zoek kleding, waarmee ze de aangekondigde avondklok konden ontduiken. Sommigen zochten het in kleding van bezorgdiensten, anderen waren nog creatiever.

Dat krijg je met een domme lockdown.

Wat dat aangaat werkte de intelligente lockdown van het voorjaar van 2020 een stuk beter. Vooral het stopzetten van het vliegverkeer heeft daar mijns inziens een belangrijke bijdrage aan geleverd. Want hoe kun je nu van Nederlanders offers vragen om het Coronavirus eronder te krijgen, als je tegelijk toestaat dat er voortdurend verse virusimport uit alle windstreken ons land binnen kan komen?

Zelf had ik een sportieve dag, die zich voornamelijk in de buitenlucht afspeelde. Dat was ook niet zo moeilijk, want het was aangenaam fietsweer met weinig wind.

Met een winterzonnetje erbij voelde het warmer aan dan de 7 graden Celsius, die de thermometer aangaf.

Vanmorgen bracht ik op de fiets een twintigtal honingpotten weg naar een imker in Leiderdorp.

Na tussendoor thuis geluncht te hebben en een serie schaatsoefeningen te hebben gedaan, fietste ik vanmiddag naar "Odin" in Voorschoten, waar ik de fruitvoorraad aanvulde. Daarna fietste ik door naar de volkstuin, waar ik met Ada thee dronk en een kruiwagen met mest voor de artisjokken haalde.

Via een omweg fietste ik naar huis toe, waar ik met 50 kilometer op de kilometerteller tevreden was over de trainingsarbeid van vandaag. Overbodig om te zeggen, dat deze brave Hendrik thuis was ver voor de avond viel.

Geen opmerkingen: