woensdag 13 januari 2021

Verlengde lockdown

Geheel onverwachts kwam het niet. Er werd in Den Haag genoeg gelekt om te weten, dat de lockdown verlengd zou gaan worden. De drie weken extra waren voldoende in de week gelegd voor de traditionele persconferentie.

Mijn eerste gedachte was: daar gaat de rest van het schaatsseizoen in de Leidse IJshal. Nu zullen ze het ijs wel laten smelten. 
Toen ik vanmorgen naar de boerenmarkt fietste, reed ik over de Vondellaan naar de Leidse binnenstad toe. Ik zag de wagen van Jan van Rijn staan, dus ik stopte even om het hem te vragen. De ijsmeester kon me geruststellen. Het ijs blijft liggen, zodat we op 9 februari zo open kunnen als de lockdown versoepeld wordt.

Hoe lekker ik ook heb geschaatst op De Uithof, de Leidse IJshal blijft toch onze baan. Maar goed, we zullen geduld moeten oefenen, voordat we het gladde ijs weer mogen betreden voor het lesgeven aan kinderen en voor het rijden van onze rondjes met de "Krasse knarren".

Vanmiddag fietste ik wederom naar de Leidse IJshal, waar Walter Boon en ik 7 kinderen van de IJVL droogtraining gaven. Hopelijk kunnen we over 4 weken weer eens gewoon schaatsles geven in de IJshal in plaats van droogtraining op het lege parkeerterrein voor de IJshal. Als je goed schaatst, zit je al diep genoeg. Daar hebben we geen verlengde lockdown voor nodig.

Geen opmerkingen: