woensdag 20 januari 2021

Inauguratie en avondklok

Het was vandaag in meerdere opzichten een historische dag. Allereerst vond de inauguratie van Joe Biden als 46e president van de Verenigde Staten plaats op de trappen van het Capitool, die 2 weken geleden nog werden bestormd.Dit betekende tevens, dat Donald Trump het Witte Huis moest verlaten.


Hij werd nog wel op toepasselijke wijze uitgezwaaid door zijn twittervrienden.


Tevens werd vandaag bekend gemaakt, dat we komende weekeinde te maken krijgen met een avondklok.

Historisch, want het is in Nederland de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog. Toen werd het vaak spertijd genoemd.

Tussen deze historische gebeurtenissen door gaf ik vanmiddag samen met Walter Boon weer droogtraining aan kinderen op het lege parkeerterrein van de Leidse IJshal. 's Ochtends was de ijsmeester aanwezig en kon ik na het boodschappen doen op de boerenmarkt elastieken uit de IJVL-kast halen, die we 's middags konden gebruiken bij de droogtraining.


Met de 4 elastieken waren we ruim voorzien, want er waren vanmiddag maar 2 kinderen op komen dagen. Maar zoals Johan Cruijff het ooit bondig formuleerde: "Elk nadeel heb zijn voordeel."
Het voordeel was, dat we de kinderen veel individuele aandacht konden geven.

Het was een gevarieerde training met veel elastiekoefeningen. Daarbij werden technische oefeningen gecombineerd met krachttraining. Tussendoor hadden we dan loopoefeningen om de spieren weer soepel te krijgen. De kinderen hadden het naar hun zin en de trainers ook.
Op de terugweg zag ik de zon mooi dalen door gaten in het wolkendek op deze zwaar bewolkte dag. Ik reed derhalve om om wat kiekjes te maken, zodat jullie alvast kunnen wennen aan de avondklok.

Vooruitlopend op de avondklok heb ik op deze historische dag nog een gratis advies.

Geen opmerkingen: