woensdag 6 januari 2021

Eerste droogtraining

Onder normale omstandigheden begon ik eind mei aan de droogtraining. Het schaatsseizoen zat er dan op en ik had de marathon van Leiden achter de rug.

Maar ja, we beleven sinds het begin van 2020 vreemde dagen.

Vanmorgen fietste ik via de Vondellaan naar de boerenmarkt. Daar zag ik bij de Leidse IJshal ijsmeester Jan van Rijn, die zei, dat hij nog wat voor mij had. Hij kwam aanzetten met een viertal chocoladeletters. Deze waren voor de trainers, die de schaatstrainingen van de buitenschoolse sport verzorgd hadden. Ik zou zorg dragen voor de verspreiding.
Na een kort gesprek fietste ik verder naar het fraaie centrum van Leiden, waar ik op de boerenmarkt en bij "De Helianth" wat boodschappen deed. Daarna reed ik verder naar het huis van Jaap Kroes, waar ik de eerste chocoladeletter afgaf. Dit eenvoudige boodschappenritje eindigde 23 kilometer verder, toen ik weer thuis was, waar ik de was uit de wasmachine haalde en in het trapgat hing.


Na met mijn vrouw geluncht te hebben, kleedde ik mij om. In sportkleding gehuld fietste ik weer naar de Leidse IJshal. Daar gaf ik samen met Walter Boon droogtraining aan kinderen van de IJVL. Er waren 7 kinderen afgekomen op de eerste droogtraining van 2021.
Ik verzorgde het gedeelte voor de algehele conditie met een paar Steigerungen, statisch zitten, zowel op 2 benen als op één been, schaatsstappen als technische oefening  en schaatssprongen voor de spieropbouw. Verder deden we de slalom en bij de betonnen palen bokjespringen.
Walter had een zestal krachtoefeningen bedacht, die onder pilonnen verstopt zaten onder. De kinderen moesten er naar toe rennen over het lege parkeerterrein van de IJshal. We sloten de training af met tikkertje. Sommige kinderen hadden nog energie over....

De temperatuur van 2 graden boven nul was fris, maar zolang je bewoog was het prima te doen. 

Van het kwartet chocoladeletters was ik na de droogtraining af. Eentje was voor Walter, eentje gaf ik mee met één van de kleinkinderen van Bert Hoogeveen en de vierde was voor mezelf. Uit praktisch oogpunt had ik die maar thuis gelaten....

Geen opmerkingen: