vrijdag 16 oktober 2020

Schaatslessen in de halve lockdown

Het leven van een pensionado is toch wat anders dan van een werknemer. Als je meer vrije tijd hebt, dan kun je het jezelf makkelijker veroorloven om een ommetje te maken. Na een frisse start met in het noorden van het land vorst aan de grond, was het een heerlijke morgen. Een tochtje naar de volkstuin en nog een paar boodschappen werd zo 25 kilometer lang.
Na thuis geluncht te hebben fietste ik om half 4 naar de Vondellaan, waar ik voor de eerste keer in deze halve lockdown schaatsles zou gaan geven. Zowel bij de buitenschoolse sport als bij de lessen van de IJVL luisterden wij wel naar de politiek.

De coronamaatregelen waren aangescherpt in de Leidse IJshal. We zijn allang blij, dat de ijsbaan nog open is voor de schaatslessen voor kinderen en dat willen we niet in de waagschaal stellen door te doen, alsof er niets aan de hand is, want dat is het wel degelijk.

De schaatslessen verliepen zeer soepel. De nadruk lag op de basishouding. Als je deze goed doet, heb je veel meer stabiliteit. Daarnaast kwamen diverse oefeningen  om langer door te glijden. De racefiets is daar heel geschikt voor. Je zit voorover gebogen. Als je je voeten optilt en weer neerzet alsof je je trappers gebruikt, dan kom je op je hielen terecht met je gewicht. Dan kun je zonder "echte" schaatsslag  nog een behoorlijk eind doorglijden.

Wielrennen op ijs is best plezant.

Geen opmerkingen: