woensdag 21 oktober 2020

Alternatieve Wintertriatlon in zeer herfstig weer

Voor de derde dag op rij fietste ik vanmorgen naar de Vondellaan om in de Leidse IJshal schaatsles te kunnen geven aan kinderen, die in deze zeer bijzondere Herfstvakantie naar de spiegelgladde ijsvloer toe kwamen in het zeer herfstige weer.

De vraag of ik mijn regenbroek aan zou trekken was volstrekt overbodig.

Ik stalde mijn fiets en ging om even over half 9 via de tent naar binnen.

Vlak na mij kwamen twee meisjes de IJshal binnen. Zij hadden eerder hun schaatsen aan en vroegen, of ze het ijs al op mochten.
"Natuurlijk", zei ik en ik zag in deze vroege vogels de voorbode voor een drukkere ochtend. Nou, dat viel tegen. Of het door de voortdurende regen kwam of door iets anders, dat vertellen de annalen niet, maar toen ik om half 11 het ijs verliet, was er slechts een tiental kinderen komen schaatsen. Zodoende had ik wel meer tijd om de helft van de kinderen individuele technische aanwijzingen te geven. 
De andere helft bestond uit kunstschaatssters. Daar waagde ik me niet aan.

Op het moment, dat ik de IJshal verliet, kwamen er net 4 kinderen naar binnen, die wilden gaan schaatsen. Wellicht dat het later op de dag nog wat drukker is geworden.
Zelf had ik het druk genoeg. Na wat mailtjes naar de "Krasse knarren" gestuurd te hebben, lunchte ik met mijn vrouw, terwijl het net droog was geworden. Dat kwam mooi uit, want ik wilde vanmiddag een kilometer of 7 gaan hardlopen.

Ik liep naar de Maaldrift, waar ik het stille doodlopende weggetje eenmaal op en neer zou lopen. Op weg er naar toe zag ik in het tijdelijke fietstunneltje 4 lege bierflesjes staan. Deze nam ik op de terugweg mee. Als je ze laat staan, weet je een ding zeker: vroeger of later is er altijd wel een onverlaat, die ze kapot gooit op het asfalt met lekke banden als gevolg.

Met 2 lege flesjes in beide handen liep ik de anderhalve kilometer naar huis. Gelukkig was het een rustig fietspad, want men mocht eens denken, dat ik een alcoholist ben....

Nu zijn er trainingen, waarbij je met lichte halters een stuk hardloopt.  Dus zo gek was het niet om met een klein gewicht in beide handen te lopen. Bovendien had ik € 0,40 voor het statiegeld verdiend. Zeg nou maar eens, dat ik niet professioneel sport!
Ik zette de bierflesjes voor de deur en maakte de loop van 7 kilometer af, waarna ik me douchte na deze zeer alternatieve Wintertriathlon in zeer herfstig weer.

Denk nu niet, dat ik daarna rust zou pakken. Ik fietste met een forse tegenwind naar de volkstuin, waar ik met Ada thee dronk. Daarna fietsten we door naar "Lentevreugd", waar we onder Hollandse luchten een wandeling maakten.

Tijdens het wandelen in dit natuurgebied op een voormalig bollenveld zagen we prachtige paddenstoelen.

Dat krijg je als je op "Lentevreugd" een herfstwandeling maakt.

Geen opmerkingen: