maandag 19 oktober 2020

Rood met witte stippen

De Herfstvakantie valt ongeveer halverwege de meteorologische herfst. Het ultieme beeld van de herfst is dat van een vliegenzwam. Deze paddenstoel is rood met witte stippen.

Deze paddenstoel komt betrekkelijk weinig voor, maar toch is de vliegenzwam het uithangbord van de herfst geworden. Dat is vermoedelijk te danken aan dit liedje.

Het mag dan in onze omgeving Herfstvakantie zijn, ook hier merken we de gevolgen van de coronacrisis. De traditionele schaatslessen voor kinderen in de Herfstvakantie in de Leidse IJshal werden deze week geschrapt.

Deze poster kon dus van de prikborden gehaald worden. Daar kinderen wel mochten komen schaatsen en ik deze vakantie coördinator op het ijs zou zijn, fietste ik om kwart over 8 naar de Vondellaan. Daar zette ik de rekjes op de 2 hoeken, waar de kinderen het ijs op zouden komen. 
Druk was het niet. Tot half 11 waren er zo'n 20 kinderen op het ijs. Nu heeft elk nadeel zijn voordeel. Ik kon kinderen individueel schaatsles geven en zo hun techniek helpen verbeteren. Alle kleine beetjes helpen immers.
Om eeu uur of 11 fietste ik naar huis terug, waar Ada en Faas warme wafels hadden gemaakt. Na nog een klein beetje brood gegeten te hebben, fietsten we met zijn drieën naar de volkstuin. Onderweg zagen we een mooie paddenstoel staan. Inderdaad: rood met witte stippen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Bert,
HEB JIJ kabouter eigenwijs nog gezien?

Bert Breed zei

Misschien BEN ik wel kabouter eigenwijs. Ik rijd immers op kabouterschaatsen!