woensdag 14 oktober 2020

Online marathon

Afgelopen weekeinde kregen we van de Leiden Marathon een mailtje. Door de reeds gemaakte kosten van de organisatie kregen we daarbij 3 opties voorgelegd.

De eerste optie is het lopen van de Online Marathon. 
De tweede optie betrof iets, wat rechtgeaarde Hollanders als muziek in de oren klinkt: 50% korting op het inschrijfbedrag voor de marathon van Leiden in 2021.

De derde optie was het geld aan de Leiden Marathon schenken.
Als sportman kies ik natuurlijk voor de eerste mogelijkheid. Daarvoor moet je de app downloaden, die op zondag 22 november om 10 uur actief wordt. 

Daar de vorige keer, dat ik met deze app liep, deze alleen werkte op het mobieltje van mijn werk, wist ik, dat ik deze zou moeten zien te leden, voor ik me in zou schrijven. Daar dit mobieltje verder niet gebruikt wordt, schreef ik, dat ik het mobieltje eventueel ook voor een schappelijk prijsje over wilde nemen. Nou, dat prijsje was zeer schappelijk. Ik mocht het hebben, maar moest zelf wel een simkaart aanschaffen.
Zodoende fietste ik gisterenmiddag in heerlijk herfstweer naar de Hoofdbibliotheek in Katwijk, waar de systeembeheerder me hielp met het overzetten van de simkaart. Na met nog wat collega's gepraat te hebben fietste ik via de duinen naar de volkstuin toe, waar ik met mijn vrouw ons kostje bij elkaar scharrelde voor het avondeten.

Thuis gekomen bleek, dat ik ruim in totaal 48 kilometer gefietst te hebben. Daarbij zat ook de fietstocht naar de Vondellaan om met de "Krasse knarren" te schaatsen. Vandaar was ik over de oude route van de marathon naar Zoeterwoude gefietst. 


Bij ons bezoek aan het informatiecentrum van de Rijnlandroute had ik gehoord, dat de tunnel onder de A4 weer open was. Dat wilde ik controleren en dat klopte inderdaad. Dit hield in, dat ik op 200 meter van mijn huis aan een gemeten halve marathon kon beginnen.

Door de gedeeltelijke lockdown ziet het er naar uit, dat er de komende maand alleen door kinderen geschaatst mag gaan worden in de Leidse IJshal. Daarbij bof ik, dat ik jeugdtrainer ben en uit dien hoofde nog een paar keer per week training kan gaan geven. Ineens heb ik tijd om te gaan hardlopen.
Hoewel het feitelijk te kort dag is voor een goede marathontraining, ga ik proberen om mezelf toch klaar te stomen voor de Online Marathon op 22 november. 
De route ligt al vast: dat van de marathon door de Stevenshof. De vorm van de dag gaat bepalen, of het een hele of "slechts" een halve marathon gaat worden. 

Dat is het grote voordeel met een marathon die bij je eigen voordeur start. Dan kun je halverwege kiezen of je doorloopt of naar huis gaat.

Geen opmerkingen: