woensdag 7 oktober 2020

De draai vinden

Er zijn 23 Nederlandse spreekwoorden met "draai" erin. Met een ervan heb ik als pensionado te maken. Ik moet mijn draai zien te vinden, nu ik niet meer 4 keer per week naar mijn werk in Katwijk hoef te fietsen. 

Nu gaat het aankomen op discipline. Zelfdiscipline om precies te zijn. Zeker als het weer niet echt aantrekkelijk is om in te fietsen, moet je de mentaliteit hebben om er toch op uit te trekken.

Maandag was het niet gelukt, daar we geen zin hadden om onze kleinzoon kletsnat te laten regenen. Hij zit immers stil op de fiets. Dan koel je al snel af, zeker bij nat weer.
Gisteren fietste ik een blokje om na in de Leidse IJshal met de "Krasse knarren" geschaatst te hebben. Via de Leidse binnenstad en de Oostvlietweg reed ik naar huis toe. 's Middags fietste ik via mijn schoonouders met mijn vrouw naar de volkstuin en kwam het dagtotaal op 28 kilometer uit.
Vandaag deed ik diverse boodschappen in het centrum van de Sleutelstad. Het ommetje was op de terugweg via het park van "Cronesteyn" en wederom de Oostvlietweg.

De dagteller staat al op 19 kilometer en daar komen 100% zeker nog wat kilometers bij. Ik begin letterlijk mijn draai als pensionado al aardig te vinden....

Geen opmerkingen: