vrijdag 23 oktober 2020

Slotronde

Vanmorgen fietste ik het gebruikelijke ritje naar de Leidse IJshal. Het was de slotdag van de Herfstvakantie. De schaatslessen waren vervallen, maar ik had wel iedere ochtend schaatsles gegeven ook al mocht je het niet zo noemen.

De slotdag van de Herfstvakantie had de drukste ochtend. Tot 11 uur kwamen er zo'n 30 kinderen. Niet echt druk in vergelijking met normale schoolvakanties in deze tijd van het jaar.

Meteen om 9 uur begon ik met het individueel lesgeven aan kinderen en daar ging ik mee door tot ik om half 11 van het ijs af ging. Ieder kind behoeft een andere aanpak om de schaatstechniek onder de knie te krijgen. 
De basistechniek is voor iedereen hetzelfde, maar de details zijn heel verschillend. Het leuke was, dat er een stuk of 6 kinderen waren, die iedere dag geweest waren en de vooruitgang was merkbaar. Zo was er een trio, dat ik moest helpen met pootje over. Dat had ik maandag niet durven dromen!

Verder was er een viertal IJVL-kinderen, die ik de afgelopen jaren schaatsles heb gegeven. Bij een van hen herhaalde ik het achterop zitten. Met als gevolg dat dit kind al snel beter ging schaatsen.
Dit kwartet klokte daarna met een stopwatch om beurten de tijd van 2 rondjes. Wat ik al vreesde geschiedde: ik had de langzaamste tijd genoteerd.

Ik zei, dat ik geen sprinter was, maar dat ik een tempo heel lang vol kon houden. Met een paar kinderen in mijn kielzog reed ik daarna 10 rondjes met een snelheid van 25 kilometer per uur. Dat kunstje ben ik nog niet verleerd.
Ondanks de lagere opkomst kijk ik met tevredenheid terug op deze Herfstvakantie. Meer zat er deze week niet in. Of toch wel. Van een van de ouders, die de kinderen had gebracht, kreeg ik een zak met chocolade-eieren als dank voor het geven van de lessen. Een teken, dat mijn manier van schaatsles geven toch werd gewaardeerd.

Voor de Herfstvakantie zat mijn slotronde erop, maar ik ben nog niet vrij. Vanmiddag geef ik nog een schaatsles voor de IJVL en morgen voor de G-schaatsers. 
Hoe het daarna gaat, zal voor iedereen een vraagteken zijn. Met meer dan 10.000 nieuwe besmettingen in een etmaal komt een echte lockdown toch wel heel dichtbij.

Geen opmerkingen: